Статьи о сыроедении

Распространенные Мифы о Сыроедении

Распространенные мифы о сыроедении

Как ни называй сыроедение, «сырым» рационом или «живым», существует множество людей, которые относятся к нему скептически, однако при этом немало и тех, кто готов ручаться за пользу полного или частичного перехода на живую пищу.

Ну а тем, кто только рассматривает включение в свое повседневное питание большего количества сырых растительных продуктов или даже полный переход на них, наверняка будет интересно узнать о наиболее распространенных мифах о сыроедении, которые, к счастью, не являются правдой!

Овощные Роллы с Ореховой Пастой

Миф № 1: Чтобы сыроедение приносило пользу, нужно полностью перейти на сырые продукты.

Хотя многие люди верят в этот миф, реальность заключается в том, что для большинства тех, кто придерживается западной диеты, состоящей в основном из обработанных продуктов и фаст-фуда, даже простое увеличение потребления свежих, сырых продуктов может принести пользу. Внесение в питание таких простых изменений как употребление на завтрак фруктов вместо блинчиков или сосисок уже способно улучшить состояние здоровья, а зеленые сыроедческие салаты на ланч обеспечат организм намного большим количеством энергии, чем гамбургер, кола и фри. Тем не менее, большинство людей, конечно, согласны с тем, что для получения максимальной пользы от сыроедения необходимо, чтобы рацион состоял из сырой пищи примерно на 90-95%.

Миф № 2: Сыроедение предполагает только холодную пищу.

Это совсем не так! В действительности, сыроедение допускает нагрев пищи до температуры, не превышающей 40 градусов по Цельсию. Некоторые продукты можно нагревать в дегидраторе, тогда как другие, например, готовые блюда, такие как супы, для большего удобства – на нагревательной плитке кофеварки/кофемашины.

Лазанья из Цукини и Томатов с Сыром из Кешью

Миф № 3: Сыроедческая пища состоит исключительно из сырых овощей и фруктов.

Как и мнение о том, что вегетарианская диета состоит из одних проростков и тофу, этот миф тоже является ложным. Сыроедческий рацион включает намного более обширный набор продуктов, чем просто фрукты и овощи. Семена, орехи, различные виды орехового молока, пророщенные зерна, морские водоросли, соки – все это допускается сыроедением, как и некоторые ферментированные и даже определенным образом обработанные продукты, в частности непастеризованный соевый соус (нама-шойю), кимчи, сырые ореховые пасты и растительные масла холодного отжима.

Миф № 4: Сыроедение обходится дороже, чем другие диеты.

Любая диета может быть в большей или меньшей степени дорогой в зависимости от предпочтений. Если уж на то пошло, одни из самых дорогих продуктов на планете определенно не являются сыроедческими и даже не веганскими или вегетарианскими! Филе-миньон и черная икра точно не имеют никакого отношения к сыроедению! Некоторые готовые сыроедческие продукты действительно стоят недешево, однако самые часто попадающие в продуктовую корзину сыроеда ингредиенты обычно можно легко найти в овощном отделе ближайшего продуктового магазина по весьма приемлемой цене. Яблоки, бананы, салатная зелень и разнообразные овощи представляются намного более выгодной сделкой, чем стейки и лобстеры.

Витаминный Смузи из Цитрусовых

Миф № 5: На сыроедении можно есть только дома.

Сыроедческих ресторанов становится все больше, поэтому в большинстве крупных городов можно найти как минимум пару таких. Кроме того, многие вегетарианские и веганские рестораны учитывают сегодня и потребности сыроедов, включая в меню хотя бы одно сыроедческое блюдо. Ну и наконец, практически в любом месте есть фруктовые и овощные смузи и салаты – можно просто просить делать заправку из масла и уксуса или даже приносить ее с собой. Рынок сыроедения развивается даже в небольших больших городах, стоит только попробовать проверить на предмет наличия сырых продуктов местные супермаркеты и магазины здорового питания

Миф № 6: Нужно тратить уйму времени на измельчение овощей и многочасовое дегидрирование продуктов.

Конечно, можно делать и так, но кому это нужно? Большинство салатов, смузи и сыроедческих супов готовятся чрезвычайно быстро. При этом если в случае серьезного настроя на сыроедение инвестировать в кухонный комбайн, можно дополнительно сэкономить на нарезании и измельчении множество часов. Возможно, через какое-то время появится и желание приобрести дегидратор и соковыжималку.

Тайский Кокосовый Суп

Categories:
  1. Good answer back in return of this matter with genuine
    arguments and telling everything concerning that.

  2. Hurrah! After all I got a weblog from where I can actually obtain helpful facts
    regarding my study and knowledge.

  3. Greate post. Keep posting such kind of info on your site.
    Im really impressed by it.
    Hello there, You have performed an excellent job.
    I’ll certainly digg it and in my view suggest to my friends.
    I’m sure they will be benefited from this site.

  4. Pretty! This has been an incredibly wonderful article.
    Thank you for supplying this info.

  5. It’s amazing designed for me to have a site, which is beneficial in favor of my know-how.
    thanks admin

  6. I will immediately clutch your rss feed as I can not find your email subscription hyperlink or newsletter service.
    Do you have any? Please let me understand in order that I may subscribe.
    Thanks.

  7. It’s appropriate time to make a few plans for the longer term and it’s time
    to be happy. I have read this post and if I
    may I desire to counsel you few attention-grabbing issues or
    suggestions. Maybe you could write next articles regarding this article.
    I desire to learn even more issues approximately it!

  8. It’s awesome to go to see this web page and reading
    the views of all friends regarding this paragraph, while I
    am also eager of getting knowledge.

    • Rex
    • 21.11.2023
    Ответить

    Wow, this paragraph is nice, my younger sister is analyzing such things, therefore I am going
    to convey her.

  9. It’s great that you are getting thoughts from this piece of writing as well as from our argument made at this time.

  10. Thanks for sharing your thoughts about taşpınar sincan mağazamız açıldı.
    Regards

  11. Someone essentially lend a hand to make critically
    articles I’d state. This is the very first time
    I frequented your web page and to this point? I amazed with the research you made to
    create this actual put up incredible. Magnificent job!

  12. Ответить

    Its not my first time to pay a visit this website, i am visiting this website dailly and obtain nice data from here every day.

  13. A person essentially lend a hand to make severely articles
    I might state. This is the first time I frequented your website
    page and to this point? I surprised with the research you made to
    make this actual submit extraordinary. Excellent process!

  14. It is not my first time to pay a quick visit this web site, i am browsing this website dailly and
    take nice data from here all the time.

  15. hello there and thank you for your information – I have certainly picked up
    anything new from right here. I did however expertise some
    technical issues using this site, since I experienced to reload the site lots of
    times previous to I could get it to load properly.
    I had been wondering if your web host is OK?
    Not that I am complaining, but sluggish loading instances times
    will very frequently affect your placement in google and
    can damage your high quality score if advertising and marketing with
    Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and could look
    out for a lot more of your respective intriguing content.
    Ensure that you update this again very soon.

  16. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this
    excellent blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking
    and adding your RSS feed to my Google account.

    I look forward to fresh updates and will share this website with
    my Facebook group. Chat soon!

  17. Pretty section of content. I just stumbled upon your
    website and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts.
    Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

  18. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I come across a
    blog that’s equally educative and interesting, and without a doubt, you have hit
    the nail on the head. The problem is something not enough folks are speaking intelligently about.
    Now i’m very happy I came across this during my search for something relating to this.

  19. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something which I think I would never understand.

    It seems too complicated and very broad for me. I am looking forward for your
    next post, I’ll try to get the hang of it!

  20. Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your site,
    how can i subscribe for a blog web site? The account helped
    me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright
    clear concept

  21. Pretty! This has been an extremely wonderful article.
    Thank you for providing this info.

  22. Hey exceptional blog! Does running a blog similar to this require
    a large amount of work? I’ve no expertise in programming
    however I had been hoping to start my own blog soon. Anyhow, if you have any
    suggestions or techniques for new blog owners please share.
    I know this is off topic nevertheless I simply needed to ask.
    Cheers!

  23. Hello, its fastidious paragraph on the topic of media print, we
    all know media is a great source of data.

  24. There’s definately a great deal to know about this subject.
    I like all the points you’ve made.

  25. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
    Your website offered us with valuable information to work on.
    You have done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

  26. When some one searches for his required thing, thus he/she needs to be available that in detail, thus that
    thing is maintained over here.

  27. Your way of explaining the whole thing in this
    article is in fact pleasant, all can easily understand it, Thanks a lot.

  28. Your style is very unique in comparison to other people I’ve read stuff
    from. Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will
    just book mark this blog.

  29. I loved as much as you will receive carried out right here.
    The sketch is tasteful, your authored material
    stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness over that you
    wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

  30. Just wish to say your article is as amazing.
    The clarity in your post is just great and i
    could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS
    feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please
    keep up the enjoyable work.

  31. What i do not realize is in truth how you’re no longer really a lot more neatly-preferred than you may be right now.
    You’re very intelligent. You understand thus significantly with regards to this subject, produced me in my view believe
    it from numerous varied angles. Its like women and men are not involved unless it’s one thing to accomplish with Girl gaga!
    Your individual stuffs excellent. Always maintain it up!

  32. Keep on working, great job!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Сыроедение Рецепты
Close Cookmode