Сыроедение Рецепты

Сыроедческий Огуречный Крем-Суп

Сыроедческий Огуречный Крем-Суп

Сыроедческий Огуречный Крем-Суп

Этот легкий и освежающий холодный огуречный суп включает всего 10 базовых ингредиентов и требует 10 минут времени для приготовления, даже 5, если делать все быстро.

Поскольку огурцы очень водянистые, в суп также добавляются замоченные орехи кешью, придающие ему густоту и кремовую консистенцию, и при этом не слишком его утяжеляющие.

Кроме того, здесь используется пара ложек базиликового песто для большего аромата, белая паста мисо для насыщенности вкуса, а также лимонный сок и несколько листьев мяты для свежести. Не помешает и немного сиропа агавы, сладость которого позволяет уравновешивать горечь огурцов, даже если она едва заметна.

Сыроедческий Огуречный Крем-Суп

Процесс приготовления супа невероятно прост: все ингредиенты объединяются и измельчаются в блендере на высокой скорости до однородности. Полученная масса охлаждается в холодильнике в течение минимум пары часов. Настаивание также делает суп более вкусным.

Перед подачей суп украшается кедровыми орешками, свежей мятой или базиликом и несколькими дольками огурцов. Подавать его можно и как закуску, и как первое блюдо.

Пищевая ценность на порцию
Калории: 182
Всего жиров: 12,4 г
Всего углеводов: 15,6 г
Клетчатка:1,5 г
Сахар: 5,3 г
Белки: 5,1 г

Сыроедческий Огуречный Крем-Суп

Примечание: орехи кешью всегда проходят термообработку в процессе производства и формально не являются сыроедческим продуктом. Подробнее здесь: https://ru.wikipedia.org/wiki/Кешью. Полноценной сыроедческой заменой кешью являются орехи макадамия. Почитать об их свойствах можно здесь: https://ru.wikipedia.org/wiki/Макадамия.

Оцените сыроедческий рецепт
recipe image
Название рецепта
Сыроедческий Огуречный Крем-Суп
Опубликован
Общее время
Средний рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Ингредиенты

1 стакан (150 г) орехов кешью, замоченных на ночь
2 огурца (около 650 г)
0,25 стакана (60 мл) полножирного кокосового молока
2 столовые ложки (30 г) сыроедческого песто из базилика
2 столовые ложки (30 мл) лимонного сока
1 столовая ложка (17 г) белой пасты мисо
1 столовая ложка (15 мл) сиропа агавы
2 дольки чеснока
0,25 чайной ложки морской соли
0,125 чайной ложки молотого черного перца
4-5 листьев мяты
дольки огурца, кедровые орешки и листья базилика, для украшения

Рецепт

1
Помыть огурцы. Разрезать их вдоль пополам, вынуть семена при помощи чайной ложки, нарезать кусочками и поместить в скоростной блендер.
2
Слить воду с замоченных орехов кешью и добавить их в блендер к огурцам вместе с остальными ингредиентами: кокосовым молоком, песто, лимонным соком, мисо, сиропом агавы, чесноком, солью, молотым черным перцем и листьями мяты.
3
Измельчить все на высокой скорости в течение 1-2 минут до получения массы с максимально однородной консистенцией. По необходимости подкорректировать количество специй. По желанию добавить щепотку крупной паприки.
4
Перелить суп в большую чашку или кастрюлю, накрыть и убрать в холодильник минимум на 2 часа.
5
Подавать, украсив дольками огурца, кедровыми орешками и свежим базиликом. Хранить в холодильнике не дольше 3 дней.
Категории:
    • Аксинья
    • 27.04.2023
    Ответить

    0,125 ч.л. ? серьёзно?! ))))) А на самом деле, я хочу вам выразить огромную благодарность за ваш труд. Чудесный сайт и сколько я искала, единственный в своей нише! Очень разнообразно и многое вкусно!

  1. Thanks for finally writing about > Сыроедение
    Рецепты Raw — Сыроедческий Огуречный Крем-Суп — < Liked it!

  2. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me
    out much. I hope to give something back and aid others like you aided me.

  3. I’m extremely impressed with your writing skills and also with
    the layout on your blog. Is this a paid theme or
    did you customize it yourself? Either way keep up the excellent
    quality writing, it is rare to see a nice blog like this one these days.

  4. Thank you for the good writeup. It in fact was a
    amusement account it. Look advanced to more added
    agreeable from you! However, how can we communicate?

  5. I would like to thank you for the efforts you have put in penning this website.
    I am hoping to see the same high-grade content by you
    later on as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my very own site now 😉

  6. I loved as much as you’ll receive carried out right
    here. The sketch is attractive, your authored
    material stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you
    wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same
    nearly very often inside case you shield this increase.

  7. This is really interesting, You’re a very skilled blogger.
    I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post.
    Also, I’ve shared your site in my social networks!

  8. I am curious to find out what blog platform you are utilizing?
    I’m experiencing some minor security issues with my latest
    blog and I would like to find something more risk-free.

    Do you have any suggestions?

  9. Howdy! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog
    platform are you using for this site? I’m getting tired of
    Wordpress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform.

    I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

  10. It’s not my first time to pay a visit this web site, i am browsing this
    web page dailly and get nice data from here all the time.

  11. Greetings, I do believe your website might be having web browser compatibility problems.
    Whenever I look at your site in Safari, it looks fine however when opening in I.E., it has some overlapping
    issues. I just wanted to give you a quick heads up!
    Other than that, wonderful website!

  12. When I originally commented I clicked the «Notify me when new comments are added» checkbox and now each time a comment
    is added I get three emails with the same comment.
    Is there any way you can remove people from that service?
    Bless you!

  13. Hello, I log on to your blogs daily. Your writing style is witty, keep it up!

  14. Thanks for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and I will
    be waiting for your next post thanks once again.

  15. Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
    A design like yours with a few simple adjustements would really
    make my blog stand out. Please let me know where you got your theme.
    Appreciate it

  16. I don’t even know how I ended up here, however I thought this publish used
    to be good. I do not understand who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you are
    not already. Cheers!

  17. I’m curious to find out what blog platform you have been utilizing?

    I’m experiencing some minor security issues with my latest
    website and I would like to find something more risk-free.
    Do you have any suggestions?

    • Ila
    • 28.03.2024
    Ответить

    Hi there, this weekend is good in support of me,
    for the reason that this moment i am reading this enormous educational
    post here at my home.

  18. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many
    of us have developed some nice practices and we are looking to trade techniques
    with others, why not shoot me an email if interested.

  19. Hey There. I discovered your blog the usage of msn.
    That is a really well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your helpful information. Thank you
    for the post. I’ll certainly comeback.

  20. My brother suggested I might like this web site.

    He was totally right. This post actually made my day.
    You can not imagine just how much time I had spent for
    this information! Thanks!

  21. Useful information. Fortunate me I discovered your website by chance, and I am stunned
    why this twist of fate did not came about in advance!
    I bookmarked it.

  22. Hi there, You have done a fantastic job. I’ll certainly digg it and personally suggest to my friends.
    I’m confident they will be benefited from this site.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Сыроедение Рецепты
Close Cookmode