Сыроедение Рецепты

Маринованные Оливки по-Средиземноморски

Сыроедческие Маринованные Оливки по-Средиземноморски

Маринованные Оливки по-Средиземноморски

Эти маринованные оливки могут стать одними из любимых ингредиентов на сыроедческой кухне.

Процесс их приготовления очень прост. Он включает три этапа: предварительное вымачивание оливок в воде, затем замачивание их в рассоле и, наконец, маринование, которое позволяет раскрывать их удивительный аромат.

Да, на все это требуется время, однако запас баночек с наивкуснейшими оливками, консервированными натуральным способом без использования ненужных добавок и вредных ингредиентов стоит затраченных усилий.

Маринованные Оливки по-Средиземноморски

Оцените сыроедческий рецепт
recipe image
Название рецепта
Сыроедческие Маринованные Оливки по-Средиземноморски
Опубликован
Общее время
Средний рейтинг
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Ингредиенты

ДЛЯ РАССОЛА (на 1 кг оливок):
около 100 мл яблочного уксуса
2 столовые ложки морской соли
вода
ДЛЯ МАРИНАДА (на 1 стакан (160 г) консервированных оливок):
1 средняя долька чеснока, измельченная
0,5 чайной ложки сушеного орегано
0,25 чайной ложки острого перца чили
хорошее оливковое масло (столько, чтобы хватило полностью покрыть оливки, минимум 0,3 стакана)
3-4 столовые ложки лимонного сока

Рецепт

1
Чтобы подготовить оливки к консервированию, надрезать или проткнуть каждую оливку вилкой. Это будет способствовать высвобождению горечи и более быстрой активизации ароматов.
2
Поместить оливки в большую емкость, залить их водой и положить сверху большую, тяжелую тарелку, чтобы они оставались на дне, полностью погруженные в воду. Оставить оливки в воде на 2 недели, меняя воду каждый день (на это требуется не больше минуты).
3
Простерилизовать стеклянные банки с крышками, промыв их в теплой воде с моющим средством и прогрев в духовке при низкой температуре (120°C) до полного высыхания. Не прикасаться к горячим банкам с внутренней стороны. Перед использованием дать банкам остыть. (Если крышки пластиковые, обработать их раствором для стерилизации вместо прогревания в духовке).
4
Как можно плотнее уложить оливки в банки.
5
Сделать рассол из расчета 100 мл уксуса и 2 столовые ложки соли на 500 мл воды. Сначала развести соль в чашке с 3-4 столовыми ложками воды, чтобы она растворилась. Объединить соленую воду с 500 мл воды и 100 мл уксуса и перемешать.
6
Залить рассолом оливки в банках так, чтобы рассол начал переливаться через край— важно, чтобы в банках не осталось пузырьков воздуха. Закрыть банки крышками, проставить на них дату и оставить в темном месте на 2 месяца.
7
Теперь оливки готовы к маринованию (можно мариновать за раз столько оливок, сколько нужно на 1-2 недели).
8
Промыть оливки от излишков соли и уксуса. Объединить ингредиенты для маринада в чашке.
9
Залить оливки маринадом и хорошо перемешать. Переложить их в банку с крышкой, долив при необходимости еще немного оливкового масла, чтобы оно полностью покрывало оливки. (Не стоит переживать по поводу расхода оливкового масла — любые его остатки можно использовать потом в качестве дополнения к салатным заправкам).
10
Убрать оливки в холодильник на 1-2 дня.
11
Готовые оливки хорошо хранятся в холодильнике в течение нескольких недель.
Категории:
  1. Hello this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you
    have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get advice from someone with experience.

    Any help would be enormously appreciated!

  2. Magnificent goods from you, man. I have have in mind your stuff previous to and you
    are just too fantastic. I actually like what you’ve obtained here, certainly like what you are stating and the
    best way through which you are saying it. You make it enjoyable and you still care for to
    stay it smart. I cant wait to read far more from you.

    That is actually a wonderful web site.

  3. I’m not that much of a online reader to
    be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back in the future.
    All the best

  4. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?
    I mean, what you say is important and all. Nevertheless think about if you added some
    great visuals or videos to give your posts more, «pop»! Your content is excellent but with pics and videos, this site could certainly be one of the most beneficial in its
    field. Awesome blog!

  5. I’m gone to say to my little brother, that he should also
    pay a quick visit this webpage on regular basis to take updated from most recent
    news.

  6. Hi there I am so happy I found your weblog, I really found you by error,
    while I was searching on Askjeeve for something else, Anyhow I am here now and would just like
    to say thanks a lot for a incredible post and a all round thrilling blog (I also love the
    theme/design), I don’t have time to look over it
    all at the minute but I have book-marked it and also included your RSS
    feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the awesome work.

  7. Hi there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok.
    I’m definitely enjoying your blog and look forward to new posts.

  8. Hello, its fastidious post about media print, we all be aware of media is a
    impressive source of data.

  9. Highly energetic blog, I loved that bit.
    Will there be a part 2?

  10. What’s up Dear, are you truly visiting this site daily, if so after that you will absolutely get nice knowledge.

  11. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you so much, However I am experiencing troubles with your RSS.
    I don’t understand the reason why I cannot join it. Is there anyone
    else getting identical RSS issues? Anyone who knows the answer can you kindly respond?
    Thanx!!

  12. Hey! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs!
    Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts!

    Keep up the superb work!

  13. Wonderful site. Plenty of useful information here. I’m sending it to several friends ans also sharing in delicious.
    And naturally, thank you to your sweat!

  14. I just could not go away your website before suggesting that I extremely enjoyed
    the standard information an individual supply in your visitors?
    Is gonna be again often in order to check up on new posts

  15. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was
    great. I don’t know who you are but certainly you
    are going to a famous blogger if you are not already
    😉 Cheers!

  16. Hi there, just became aware of your blog through Google,
    and found that it is truly informative. I’m going to watch out
    for brussels. I will be grateful if you continue this in future.
    Lots of people will be benefited from your writing.
    Cheers!

  17. bookmarked!!, I really like your site!

  18. What’s up, this weekend is fastidious designed for me, because this moment i am reading this great
    informative paragraph here at my home.

  19. Hi there, its fastidious post concerning media
    print, we all be familiar with media is a wonderful source of data.

  20. Hello to every body, it’s my first go to see of this webpage; this website carries amazing and in fact excellent data in support of visitors.

  21. I think the admin of this site is actually working hard in favor of his web site,
    for the reason that here every stuff is quality based information.

  22. A fascinating discussion is definitely worth comment.
    I do believe that you ought to write more on this subject,
    it may not be a taboo subject but typically
    people do not speak about such topics. To the next! Cheers!!

  23. This is a very good tip especially to those fresh to
    the blogosphere. Simple but very accurate info… Thanks for sharing this one.
    A must read article!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Сыроедение Рецепты
Close Cookmode